Välj en sida

Tänkte inleda dagen med att vara lite personlig. Jag har med åren och efter allt som jag gått igenom börjat se på mig själv, min omgivning och livet jag lever lite annorlunda. Förut var det väldigt mycket fokus framåt och jag tog det mesta för givet. Bara jag jobbade riktigt hårt så skulle jag må bra och vara lycklig. En dag raserades ALLT, vi fick det där värsta beskedet en förälder kan få. Vårt barn har cancer och det är väldigt akut. Från den dagen blev inget sig likt. Många minnesluckor och hemska bilder som fastnat på näthinnan. Fruktansvärda dygn på intensiven, dystra möten med läkare som gav olika besked, värsta tänkbara prognoser och sen all smärta vår dotter fick gå igenom. 18 månader med cellgifter, mediciner, biverkningar, skador och undersökningar. Jag glömmer aldrig när jag hämtade ut Alvedon på 1-literflaska med recept och personalen i kassan på apoteket tittade bekymrat på mig och sa ”stackars lilla barn”. Tårar, så mycket tårar…..ja ord räcker liksom inte till. Den vanligaste frågan jag får är ” Hur orkar ni”? Svaret är väldigt enkelt, man har inget val och hoppet driver än framåt. Det goda ska besegra det onda och man tappar inte tron om att livet ska fortsätta levas.

Sen den dagen har vardagen förändrats ganska mycket. Jag är oerhört tacksam att jag vågade lyssna på mitt eget hjärta och tog vara på den där inre styrkan och glöden. Jag driver idag mitt egna företag och försörjer mig på fotograferingen. Jag brinner, jag älskar min vardag och jag tar hand om min hälsa. Inget anat är i det stora hela viktigare än att ta hand om familjen och speciellt ta ansvar för sitt eget liv. Man får ett liv på obestämt antal dagar, varför inte då försöka göra det så bra det bara går? Men jag vet att olika omständigheter kan sätta käppar i hjulet och göra det extra tufft. Men jag vet också att ur en kris föds otroligt mycket energi som kan förvaltas på olika sätta, Man kan behöva massor av stöd, support och hjälp från nära och kära men det går…

Jag tänkte citera Mikael Matérn som är författare, coach och föreläsare som verkligen satte ord på mina egna tankar.
6 steg till ditt bästa möjliga liv.

1. Ägna dig åt dina passioner
Hitta saker du brinner för och gör dessa dagligen.

2. Lev ditt liv
Följ din inre röst och lägg inte så mycket energi på vad andra ska tycka och tänka.

3. Lägg energi på rätt saker
Lägg din energi på rätt saker, undvik att noja över småsaker eller den typ av problem som du ändå inte kan påverka.

4. Ha ett sunt förhållningssätt till det som händer i livet
Tänk på sådant som får dig att må bra och försök se saker och ting ur ett positivt perspektiv som möjligt.

5. Välj vänner med omsorg
Du blir som du umgås! Gör dig fri från energitjuvar och spendera mer tid med människor som gör dig glad.

6. En liten förändring per dag
Bestäm dig för hur du med små medel varje dag dag ska nå ett större mål och öka livsglädjen, och gör någon liten förändring varje dag för att å dit.

Avslutar med några bilder från gårdagens fotojobb. Ett underbart gäng som verkligen lever både för sig själva men framförallt för att glädja andra människor och barn. Tack Superhjältarna för ert förtroende ♥