Välj en sida

Alla redigerar på sina sätt och har sina knep. Tänkte visa lite fort hur jag redigerar en bild som jag inte vill mixtra för mycket med. Skulle väl kunna kalla detta redigering ”light”.

Jag fotograferar i princip alltid i RAW. En stor fördel då man kan sätta vitbalansen i efterhand och justera ”highlights”, kontrast, ljusstyrka mm. väldigt enkelt.
Efter jag gjort ett par tre justeringar i camera raw så går jag över till photoshop och fixar det sista. I detta fallet gjorde jag endast en ”kurva” som blev lite som ett svagt S. Efter det la jag lite extra skärpa på ögonen. Ibland kan man störa sig på små hårstrån eller grässtrån som hamnat i fokus, så i detta fallet blev det till att snygga till tröjan lite grann. Sist av allt la jag på en ”oskarp mask” över hela bilden….FÄRDIG!

När jag sen gör bilden svartvit så gillar jag att lägga på en extra S-kurva, då jag tycker svartvita bilder är finast i mycket kontrast…mindre grått och mer svart och vitt!